Vacature Senior Stedebouwkundige

Senior Stedebouwkundige in Sliedrecht

Functieomschrijving

Maak jij graag impact?

Als ontwikkelgemeente staan we voor diverse uitdagende stedenbouwkundige opgaves zowel binnen het stedelijk gebied als in het landelijk gebied. We hebben als gemeente de ambitie om met 2.000 woningen te groeien voor de komende 20 jaar. Als stedenbouwkundige adviseer en denk je mee over de stedenbouwkundige kaders. Ga jij de uitdaging aan om de juiste balans te vinden dat past bij de identiteit en de schaal van de gemeente Sliedrecht? Wij komen graag met je in contact!

Waar kom je te werken?

Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid bestaat uit een leuke mix van ruim 20 bevlogen en enthousiaste mensen, die het goed met elkaar kunnen vinden. Er wordt naar elkaar omgekeken vanuit een menselijke zorg voor elkaar. Er is ruimte voor het delen van lief en leed. Daarnaast kun je dit team ook wel eens aan het einde van een werkdag (zonder verplichting) vinden in 1 van de plaatselijke horeca gelegenheden voor een gezellig hapje en drankje en op de maandelijkse borrel van de organisatie. Uiteraard doet het hele team mee op de jaarlijkse baggerdag (organisatiedag) van de gemeente.

Het team heeft een breed takenpakket op de beleidsgebieden wegen, riolering en water, gebiedsontwikkeling, duurzaamheid, stedenbouw, wonen, groen, afval, bodem, verkeer etc. Er wordt op inhoud nauw samengewerkt.

Sliedrecht is een dorp met bijna 26.000 inwoners en ligt aan een van de drukst bevaren rivieren van Nederland, de Beneden Merwede. Er is veel ondernemerschap, van oudsher in de maritieme sector.

De gemeente Sliedrecht werkt op bestuursniveau nauw samen met de omliggende Drechtsteden, maar heeft door de jaren heen haar eigen karakter weten te behouden. Sliedrecht is een zelfstandige gemeente. Groot genoeg voor voorzieningen en bedrijvigheid op stadsniveau, maar klein genoeg voor dat eigen dorpse karakter.

Wat ga je doen?

Als (senior) Beleidsadviseur Stedenbouw geef je advies aan diverse projecten binnen de gemeente. Je speelt een sleutelrol in het bedenken van oplossingen, waarbij het behoud van de cultuurhistorische waarden centraal staat. De beleidsadviseur maakt onderdeel uit van de beleidsafdeling (RO&B). Deze afdeling ontwikkelt beleid op het gebied van openbare ruimte, ruimtelijke ontwikkeling, wonen, sociaal domein, sport, cultuur, onderwijs, economie en duurzaamheid. De afdeling is een belangrijke schakel in de contacten die de gemeente heeft met haar inwoners en instellingen. Als stedenbouwkundige kijk je niet alleen vanuit jouw professionele blik naar een opgave of vraagstuk maar ook vanuit de integrale opgave en de belangen die daarin meespelen.

Overige werkzaamheden:

  • Je draagt bij aan oplossingen voor plannen van initiatiefnemers met behoud van ruimtelijke kwaliteit.
  • Je toetst aanvragen en geeft advies aan de afdeling VTH (vergunningen)
  • Je neemt deel aan de wekelijkse WGB en pakt daarin een proactieve rol. Niet alleen op het advies maar ook op de bijkomende werkzaamheden én het verder ontwikkelen van het proces.
  • Samen met de senior stedenbouwkundige collega’s zorg je voor integrale advisering bij gemeentelijke projecten waarbij behoud of versterking van cultuurhistorische en landschappelijke waarden in balans zijn met de eisen en wensen van de huidige tijd.
  • Je zorgt voor een goede bestuurlijke afstemming.
Functie-eisen

Wat neem je mee?

  • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Stedenbouwkunde of Built Environment;
  • Je beschikt over ruime ervaring als (senior) Stedenbouwkundige.
Arbeidsvoorwaarden

Startdatum: z.s.m.

Uren: tussen 32-36

Duur: 6 maanden, met optie op verlenging

Schaal: tarief conform schaal 11

Zzp'ers zijn uitgeslotenFunctie:Stedenbouwkundigen en verkeersplanologen
Startdatum:29-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via marlon.das.dores@yacht.nl of 06-12000975. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Sliedrecht
  2. Senior Stedebouwkundige Yacht 29-02-2024

Bekijk ook andere vacatures