Vacature Duurzaamheidscoördinator

Duurzaamheidscoördinator in Papendrecht

Wij zijn ons ervan bewust dat onze werkzaamheden impact hebben op het klimaat en leefomgeving. Duurzaamheid is daarom een integraal en vanzelfsprekend onderdeel van onze bedrijfsvoering en projecten. Ons doel is een klimaat neutrale en circulaire infrastructuur voor 2030, waar ook de thema’s biodiversiteit en klimaatadaptatie onderdeel van zijn. Met ons team van 15 duurzaamheidsexperts hebben wij een van de grootste duurzaamheidsteams in de GWW sector. Kom jij ons team verder versterken, zodat wij samen verder kunnen bouwen aan de duurzaamheidambities van Boskalis Nederland?

Wat je gaat doen als duurzaamheidcoördinator

Je neemt als duurzaamheidcoördinator het voortouw in een grote verscheidenheid aan tenders en projecten. Samen met projectteams werk je iedere dag aan unieke uitdagingen waarin duurzame oplossingen centraal staan. De ene keer ben je bezig met het berekenen van de stikstof, de andere keer met het breed conceptualiseren en uitrekenen van duurzaamheidsmaatregelen en het effect hiervan. Maar je geeft ook concreet vorm aan het proces om deze maatregelen van duurzaamheid in praktijk te brengen. In het project op “A2-Vonderen en Kerensheide” duik je bijvoorbeeld in de diepte van MKI-berekeningen, navigeer je door milieuvraagstukken die gaan van asfalt tot kunstwerken.

Ook neem jij het voortouw in de samenwerking met opdrachtevers zoals Rijkswaterstaat bij het ontdekken van nieuwe kansen voor duurzaamheid en ben jij de duurzaamheidexpert tijdens gesprekken. Maar je gaat nóg verder door ook - binnen onze eigen organisatie - collega’s te inspireren en het management te adviseren over de duurzaamheidstrategie. Zo willen wij koploper blijven in de markt.

Wat je meebrengt

 • Een afgeronde hbo-opleiding gericht op duurzaamheid en/of civiele techniek.
 • Een aantal jaar werkervaring op het gebied van duurzaamheid bij voorkeur in een technische en projectmatige omgeving.
 • Je denkt vanuit innovatie en creatie en weet wensen en vraagstukken te vertalen naar praktische en uitvoerbare oplossingen.
 • Met doorzettingsvermogen en geduld weet je anderen enthousiast te krijgen en houden.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan onze duurzaamheidsthema's (energie en emissies, circulariteit, biodiversiteit en leefbaarheid).
 • In het kader van het kunnen lezen van contractstukken en de interne communicatie is de beheersing van de Nederlandse taal een must.

Extra informatie ?

 • Jouw team: Je wordt binnen Boskalis Nederland onderdeel van de cluster Duurzaamheid & Innovatie, welke onderdeel is van het Linq van Boskalis Nederland. Het cluster bestaat uit een enthousiast team van 15 personen.
 • Waar kom je te werken: We werken hybride. In overleg met je manager en je team werk je deels thuis en deels op kantoor.
 • het betreft een functie voor 32 tot 40 uur per week. 
 • Procedure: Solliciteren doe je eenvoudig door het online sollicitatieformulier in te vullen. We voeren sollicitatiegesprekken online en op kantoor. Denken we allebei dat we een goede match zijn na deze gesprekken, dan zullen we je een mooie aanbieding doen. Ben jij daar blij mee? Welkom aan boord!? 

Wat je kunt verwachten ?

 • Werklocatie: Boskalis Nederland heeft het hoofdkantoor in Papendrecht. Vanuit hier draag jij bij aan de duurzaamheid van onze projecten.
 • Salaris en meer: Naast salaris ontvang je vakantiegeld, 26 vakantiedagen en 5 ATV dagen op basis van een Fulltime dienstverband een premievrij pensioen, bedrijfsregelingen zoals collectieve ziektekostenverzekering en een leaseauto.
 • Carrièremogelijkheden:?Wij bieden jou de mogelijkheid om persoonlijk en professioneel alles uit je carrière te halen door samen een nieuwe horizon te creëren.  ?? 
 • Young Boskalis: Young Boskalis is een club van young professionals in verschillende functies en bied je de mogelijkheid om een waardevol netwerk op te bouwen en kennis en ervaringen uit te wisselen. Young Boskalis organiseert diverse online activiteiten, zoals yoga, bootcamp, wijn- & bierproeverijen en projectbezoeken.   
 • Warm welkom: Je kunt rekenen op een warm welkom zodat jij je snel thuis voelt bij Boskalis. Tijdens jouw online onboarding programma vertellen we alles wat je moet weten over Boskalis! 

Over Boskalis

Werken bij Boskalis betekent letterlijk een nieuwe horizon creëren op een zo duurzaam mogelijke manier. In een wereld waar bevolkingsgroei, toenemende wereldhandel, vraag naar (nieuwe) energie en klimaatverandering drijvende krachten zijn, dagen we jou uit om je stempel te drukken op complexe infrastructurele en maritieme projecten.     

Over Boskalis Nederland 

Boskalis Nederland zet zich iedere dag in voor een bereikbaar, (water)veilig en leefbaar Nederland. Dit doen we door de aanleg en instandhouding van (water)wegen, kust- en rivierdijken en natuurgebieden. Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan, maar wél met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland. Met onze projecten veranderen we de kaart van Nederland. Bij ons werken elke dag zo’n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van toffe projecten. Functie:Duurzaamheidscoordinator
Startdatum:27-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Boskalis via onbekend of 0. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Sliedrecht
 2. Duurzaamheidscoördinator Boskalis 27-10-2023

Bekijk ook andere vacatures