Vacature Zangers

Zangers in Dordrecht

DORDRECHT - Het Drechtsteden koor heeft de komende jaren interessante projecten op stapel staan. Op dinsdag 14 en 21 november worden in Dordrecht audities gehouden voor zangers die mee willen zingen, zodat het koor een bredere basis krijgt.

Op het programma staat onder meer op 13 april 2024 een concert in de Kunstkerk met als basis het motet 'Jesu, meine Freude' van . Daarin wordt samengewerkt met de Dordtse dichteres Merel Meijers en de jonge cellist Alfian Emir Adytia, die ondersteund met live electronics zal improviseren op zijn instrument. In juni 2024 zingt het koor in twee producties van het festival, waaronder de wereldpremière van een nieuw te maken muziekwerk van de 24-jarige componiste Anne-Maartje Lemereis. In 2025 zal het absolute hoogtepunt van s oeuvre worden uitgevoerd: de Mis in b, beter bekend als de Hohe Messe.

Jonge mensen

Al deze plannen vragen een bredere basis aan zangers. Een belangrijke doelstelling van het Drechtsteden koor is om jonge mensen vertrouwd te maken met klassieke muziek en het werk van . Daarom worden met name jongere zangers actief benaderd om te auditeren. De afgelopen jaren heeft het Drechtsteden koor steeds ook samenwerking gezocht met de muziekafdeling van middelbare scholen en eerder dit jaar werd er samengewerkt met de Koorschool Dordrecht. Deze samenwerking wordt nu voortgezet door een aantal jonge zangers van de Koorschool een stageplek aan te bieden. Zij kunnen meezingen met het eerstvolgende project. Ervaren zangers uit het Drechtsteden koor zullen hen daarin begeleiden.

Projectbasis

Het Drechtsteden koor, dat overigens niet alleen zingt, werkt steeds op basis van projecten en er zijn dus geen wekelijkse repetities. Zangers werken samen met de jonge en ambitieuze dirigent Johannes Gierl (1991) als ensemble in een beperkt aantal repetities naar een uitvoering toe.

Meer informatie en een aanmeldingsformulier is te vinden op www.drechtstedenkoor.nl .Functie:zangers
Startdatum:17-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dordt Centraal via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Sliedrecht
  2. Zangers Dordt Centraal 17-11-2023

Bekijk ook andere vacatures