Vacature Plaatsvervangend Vestigingsdirecteur PI

Plaatsvervangend Vestigingsdirecteur PI in Dordrecht

Plaatsvervangend vestigingsdirecteur PI Dordrecht

Wij zoeken een bevlogen en accurate plaatsvervangend vestigingsdirecteur voor de PI Dordrecht. Je geeft samen met het managementteam leiding aan de organisatie. In algemene zin werkt je aan een optimaal leef, - en zorgklimaat voor de gedetineerden en een goed en veilig werkklimaat voor alle medewerkers. Je zorgt voor een optimale benutting van de beschikbare detentiecapaciteit, voor diensten en producten die in lijn zijn met gemaakte resultaatafspraken en voor detentieprogramma's die voldoen aan de doelstellingen van de PI Dordrecht

Standplaats: Dordrecht Aantal uur: 36 - 36 Maandsalaris: € 4.688 - € 6.989 Vakgebied: Begeleiding en bewaring Opleiding: Master/doctoraal Reageren voor: 10-01-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Wij zoeken een bevlogen en accurate plaatsvervangend vestigingsdirecteur voor de PI Dordrecht. Je geeft samen met het managementteam leiding aan de organisatie. In algemene zin werkt je aan een optimaal leef, - en zorgklimaat voor de gedetineerden en een goed en veilig werkklimaat voor alle medewerkers. Je zorgt voor een optimale benutting van de beschikbare detentiecapaciteit, voor diensten en producten die in lijn zijn met gemaakte resultaatafspraken en voor detentieprogramma's die voldoen aan de doelstellingen van de PI Dordrecht

Standplaats: Dordrecht Aantal uur: 36 - 36 Maandsalaris: € 4.688 - € 6.989 Vakgebied: Begeleiding en bewaring Opleiding: Master/doctoraal Reageren voor: 10-01-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd


Van penitentiaire inrichtingen en justitiële jeugdinrichtingen tot detentiecentra en tbs-klinieken: zo'n 16.000 collega's van DJI zijn elke dag bezig met de uitvoering van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen die door de rechter zijn opgelegd. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. De menselijke maat, de veiligheid bewaren, een goede verzorging, een zinvolle dagbesteding, bevorderen van de zelfredzaamheid en de ondersteuning bij de voorbereiding van de terugkeer naar de maatschappij vragen om jouw kennis en kunde.

Dit ga je doen


Een veilige en persoonsgerichte aanpak van het verblijf en de terugkeer van de justitiabele staat centraal. Dat vraagt veel van de organisatie van de inrichting, van managers en medewerkers en daarmee van de vestigingsdirectie. Binnen de inrichting ben je verantwoordelijk voor meerdere aandachtsgebieden, bedrijfsprocessen en onderdelen van de bedrijfsvoering en geeft u hiërarchisch leiding aan een aantal middenkaderleden.
De plaatsvervangend vestigingsdirecteur die wij zoeken heeft uitstekende managementkwaliteiten en is in staat om met lef, humor en verstand van zaken een goede verbinding te leggen tussen mensen en doelen. Hij/zij is bereid om zich met enthousiasme in te zetten voor de ontwikkeling van zowel medewerkers als gedetineerden, is koersvast en volhardend in zijn/haar bijdrage en levert een bijdrage aan een gezonde en veilige werkcultuur.
Bij calamiteiten fungeer je als boegbeeld: je bewaart te allen tijde je eigen rust, houdt het overzicht en treedt handelend op. Je legt en onderhoudt contacten, zowel in operationele en bestuurlijke netwerken als met particuliere instanties, andere instellingen en ketenpartners. Verder ben je flexibel en beschik je over inlevingsvermogen en zelfreflectie.
Het managementteam van de PI Dordrecht bestaat naast de vestigingsdirecteur en twee plaatsvervangend vestigingsdirecteuren uit: de businesscontroller, het hoofd veiligheid, de HR-adviseur en de directiesecretaris.Wij streven naar een directieteam met stevige en collegiale persoonlijkheden die abstract kunnen denken, vernieuwende ideeën hebben, mogelijkheden zien om processen continu te verbeteren, analyses en afwegingen kunnen maken en de discussie in het team (daarover) aangaan.

Dit neem je mee

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding.
 • Je hebt affiniteit met de politiek-maatschappelijke context waarin DJI opereert.
 • Je hebt uitstekende managementkwaliteiten.

Dit is jouw kracht

 • Je bent koersvast, hebt een sterk veiligheidsbewustzijn en gaat resultaatgericht en besluitvaardig te werk.
 • Je bent goed in het tot stand brengen van samenwerkingsverbanden.
 • Je weet mensen te stimuleren, inspireren en motiveren.
 • Je vindt vertrouwen een belangrijke basis voor je handelen en legt daarom ook bewust bepaalde verantwoordelijkheden bij anderen neer.
 • Je weet mensen te coachen en vindt teamwork belangrijk.
 • Je bewaakt de zorgvuldigheid en integriteit en durft collega's hierop aan te spreken.
 • Je weet tegenstellingen met kennis en humor te overbruggen.

Publiek leiderschap

 • Deze functie vraagt om zichtbaar publiek leiderschap. Als publiek leider stuur je op het realiseren van de maatschappelijke opgave. Daarbij schakel je soepel tussen de drie rollen die horen bij publiek leiderschap: maatschappelijk partner, politiek adviseur en manager in je eigen organisatie.
 • In welke rol je ook acteert en hoe dynamisch je speelveld ook is, je staat altijd voor de drie kernwaarden uit de rijksbrede visie op publiek leiderschap: gedeeld leiderschap, responsiviteit en morele motivatie. Dat betekent dat je weet hoe je mensen in je netwerk én in je eigen organisatie 'aanzet' en meeneemt. Je hebt goed afgestelde voelsprieten, bent respectvol en empathisch en weet wat er leeft en speelt. Verder ben je intrinsiek gemotiveerd en heb je de veerkracht om ook in een complex spanningsveld bij te dragen aan het algemeen belang.
 • Als publiek leider onderken je het belang van een lange adem bij het boeken van resultaten. Je voelt je daarom verantwoordelijk voor de stabiliteit en continuïteit in je organisatie - en je betrekt die verantwoordelijkheid ook op jezelf.

Gevraagde competenties:

 • Verbindend en stimulerend, sterk communicatief vermogen, politiek bestuurlijke sensitiviteit, (organisatie) sensitiviteit, sturen op resultaat, delegeren en professionele integriteit, heeft reflectief vermogen en kan netwerken.
 • + zie ook Profiel Manager FGR

 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • de mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness
 • vanaf 1 januari 2024 worden de salarissen met 1,5% verhoogd

 • Salarisniveau - min. Schaal 13 - max. Schaal 13
 • Maandsalaris - min. €4.688,00 - max. €6.989,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Contractduur - n.v.t.
 • Minimaal aantal uren per week - 36
 • Maximaal aantal uren per week - 36

Je krijgt zo'n driehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan arbeidsbegeleiders, penitentiair inrichtingswerkers en complexbeveiligers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden in diverse regimes: gedetineerden in afwachting van hun strafproces, veroordeelde gedetineerden, gedetineerden die buiten de inrichting werken, en kwetsbare gedetineerden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je 'met recht' een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur of in onregelmatige diensten.

Het totale personeelsbestand van PI Dordrecht bestaat voor 38% uit vrouwen en 62% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft? Er zit meer achter werken bij DJI

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

 • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure .
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat?
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl .
 • Het betreft een functie die valt onder management development. Een mentaliteit van permanente ontwikkeling en mobiliteit is vanzelfsprekend.
 • Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, DJI biedt goede faciliteiten om thuis te werken.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Spreekt werken bij DJI je aan? Hiernaast staat uitgelegd hoe het sollicitatietraject er uitziet.


Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan.

Dit zorgt er voor dat je bij DJI of bij eventuele andere rijksonderdelen makkelijk kan solliciteren.

Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG?

Functie:plaatsvervangend vestigingsdirecteur pi
Startdatum:29-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:4688 – 6989
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dienst Justitiële Inrichtingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Sliedrecht
 2. Plaatsvervangend Vestigingsdirecteur PI Dienst Justitiële Inrichtingen 29-12-2023

Bekijk ook andere vacatures