Vacature Teamleider/Lead Engineer R&D Mechanisch

Teamleider/Lead Engineer R&D Mechanisch in Papendrecht

 • Redactie Sliedrecht
 • 15-01-2024

Teamleider/Lead Engineer R&D Mechanisch in Papendrecht

TEAMLEIDER/LEAD ENGINEER R&D MECHANISCH

HBO werk-/denkniveau

Veth Propulsion ontwerpt en bouwt in Papendrecht voortstuwing systemen voor wereldwijde scheepvaart. Deze complexe producten vragen om veel inhoudelijke kennis maar bieden ook veel verantwoordelijkheid en vrijheid in een baan op de R&D afdeling.

Heb jij passie voor techniek en wil je uitgedaagd worden in een verantwoordelijke en technisch inhoudelijke rol? Dan is deze functie wat voor jou! Het betreft een rol als lead engineer R&D Mechanisch waarbij je zelf concepten ontwikkelt en een team van professionals begeleidt bij de dagelijkse werkzaamheden. Binnen deze rol rapporteer je aan het MT lid verantwoordelijk voor R&D

Samen met het team, twee mechanische engineer en één hydrodynamische engineer, ontwerp je de voortstuwings- en maneuvreersystemen van de toekomst. De werkzaamheden richten zich dus op actuele vragen van klanten, het doorvoeren van productverbeteringen én het ontwikkelen van nieuwe producten die aansluiten op de markt. Je zult hierbij moeten schakelen tussen ad-hoc ontwikkelingen en geplande innovatieprojecten. Voor beide geldt dat de kwaliteit van onze producten centraal staat. Het ontwerpen van deze oplossingen vraagt om een hoge mate van inlevingsvermogen en een uitstekend technisch inzicht.

 • Je ontwerpt innovatieve oplossingen;
 • Je werkt binnen 3D CAD nieuwe aandrijf en maneuvreer systemen uit, ondersteund met sterkte (FEM) analyses;
 • Jij draagt met jouw getailleerde kennis van mechanische aandrijfsystemen bij aan het creëren van een optimaal ontwerp;
 • Je stuurt jouw team aan en ondersteunt ze bij het maken van lange termijn planningen, het afstemmen van de projecten en het meedenken bij het uitwerken van oplossingen;
 • Je voorziet de afdeling Sales van een passend advies en de beste oplossing bij complexe klantaanvragen.
 • Je hebt uitstekend technisch inzicht en passie voor techniek en aandrijfsystemen;
 • Je bent in staat om deze kennis en passie om te zetten in creatieve oplossingen;
 • Je bent oplossingsgericht en in staat anderen te motiveren;
 • Je hebt relevante werkervaring met mechanische ontwerpen;
 • Je hebt een hands on mentaliteit en bent een resultaatgerichte doorzetter;
 • Je hebt goede ontwerpvaardigheden binnen 3D CAD, ervaring met Creo is een pré;
 • Je hebt kennis van moderne simulatieprogramma's zoals FEM (Ansys); errvaring met CFD (Star CCM+) is een pré;
 • Je hebt affiniteit met de maritieme of technische sector.

Veth Propulsion (een 100% dochter van Twin Disc Inc. USA) is een klantgerichte internationaal opererende fabrikant van (hulp)voortstuwinginstallaties op schepen. We willen een bedrijf zijn waar iedereen dagelijks met plezier en enthousiasme naar het werk gaat. Onze collega's zijn betrokken, werken goed samen en delen de passie voor klant en techniek. We streven naar verbetering en zijn altijd bereid extra inzet te leveren. Om innovatief te zijn en technische maatwerkoplossingen te bieden, vinden wij het belangrijk dat medewerkers ruimte hebben om zelf beslissingen te nemen, daarom worden creativiteit en ideeën gestimuleerd. We werken allen aan hetzelfde doel: wereldwijd tevreden klanten door innovatieve, kwalitatief sterke producten en uitstekende service, waarbij duurzaamheid steeds meer centraal staat.

Veth Propulsion is een innovatief en solide bedrijf met korte lijnen, onderscheidend door onze passie voor klant en techniek. Naast een plezierige werksfeer bieden we een sterk arbeidsvoorwaardenpakket op basis van de CAO Metalektro en bedrijfseigen regelingen.

Heb je interesse, stuur een CV en pakkende motivatie naar het e-mailadres:

Voor meer informatie, neem contact op met HR via of bezoek onze website op www.veth.net.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wervingsbureaus en detacheerders verzoeken wij vriendelijk


Functie: teamleider lead engineer r&d Startdatum: 13-01-2024 Ervaring: Ervaren Educatielevel: HBO Contracttype: Vast Salaris: onbekend - onbekend Uren per week: 1 - 40 Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Veth Propulsion via onbekend of onbekend.

Functie:teamleider lead engineer r&d
Startdatum:12-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Veth Propulsion via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Sliedrecht
 2. Teamleider/Lead Engineer R&D Mechanisch Veth Propulsion 12-01-2024

Bekijk ook andere vacatures