Vacature Plaatsvervangend Hoofd Arbeid

Plaatsvervangend Hoofd Arbeid in Dordrecht

Ben jij een leidinggevende en wil je werken in het boeiende en dynamische werkveld van een penitentiaire inrichting (PI)? Wij zoeken een bij de PI Dordrecht. Hiermee heb je o.a. een impact op de re-integratie van gedetineerden in de maatschappij.

Standplaats: Dordrecht Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 3.165 - € 4.440 Vakgebied: Begeleiding en bewaring Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 09-02-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Copy Link

Ben jij een leidinggevende en wil je werken in het boeiende en dynamische werkveld van een penitentiaire inrichting (PI)? Wij zoeken een bij de PI Dordrecht. Hiermee heb je o.a. een impact op de re-integratie van gedetineerden in de maatschappij.

Standplaats: Dordrecht Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 3.165 - € 4.440 Vakgebied: Begeleiding en bewaring Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 09-02-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd


Van penitentiaire inrichtingen en justitiële jeugdinrichtingen tot detentiecentra en tbs-klinieken: zo'n 16.000 collega's van DJI zijn elke dag bezig met de uitvoering van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen die door de rechter zijn opgelegd. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. De menselijke maat, de veiligheid bewaren, een goede verzorging, een zinvolle dagbesteding, bevorderen van de zelfredzaamheid en de ondersteuning bij de voorbereiding van de terugkeer naar de maatschappij vragen om jouw kennis en kunde.

Dit ga je doen


Samen met het hoofd Arbeid en je collega plaatsvervanger geef je leiding aan een team van medewerkers arbeid. Daarbij maak je taakstellende afspraken en zorg je o.a. voor de opleidings- en ontwikkelplannen. Als manager ben je verantwoordelijk voor de plus gesprekken, stuur je op verzuim en heb je verschillende andere taken binnen het operationeel leidinggeven. Daarnaast adviseer je het hoofd Arbeid bij het aanstellen en afsluiten van dienstverleningsovereenkomsten met opdrachtgevers. In deze overeenkomsten worden KPI's (kritieke prestatie indicatoren) afgesproken. Je bewaakt en bespreekt deze en draagt mede zorg dat deze behaald worden. Naast het behalen van productiedoelstellingen ben je ook verantwoordelijk voor de diverse opleidingen van gedetineerden die namens de afdeling Arbeid kunnen worden aangeboden.
Binnen PI Dordrecht is er een specifieke afdeling die ingericht is als huisdienst. Deze afdeling valt onder afdeling Arbeid. De afdeling huisdienst is verantwoordelijk voor de schoonmaak, onderhoud en ondersteuning binnen de inrichting. Bovendien ben je bekend met de PLUS (persoonlijk, loopbaan, uniek en samenwerken) gedachte van PI Dordrecht en draag je hieraan bij, dit houdt in dat je:

 • Vitaal bent en vitaliteit van de medewerkers stimuleert.
 • Een veilige en plezierige werkplek voor jouzelf en alle medewerkers bevordert.
 • De verdere ontwikkeling van de medewerkers die tot jouw team behoren stimuleert.
 • Een positieve houding en motivatie van de medewerkers bevordert. De functie van is een unieke combinatie van leidinggeven, productie behalen met je team en het werken in een maatschappelijk relevante omgeving.

VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE? Vacaturenummer: 49286

, hoofd Arbeid

Marley Tel, corporate recruiter

Dit neem je mee

 • Een afgeronde hbo-opleiding (bij voorkeur bedrijfseconomie of een managementopleiding);
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring (bij voorkeur in een productie omgeving)
 • Ervaring in het bewaken van KPI's in een productiematige omgeving is een pré.

Dit is jouw kracht:

 • Je beschikt over een commerciële inslag en bent stressbestendig;
 • Je bent een zelfverzekerde leidinggevende en beschikt over overtuigingskracht;
 • Als manager motiveer en stimuleer de medewerkers om met elkaar optimale resultaten behalen;
 • Je weet hoe je rekening moet houden met de verschillende posities, belangen en emoties die leven bij de organisatie en de medewerkers. Dit betekent dat je empathisch, omgevingsbewust en organisatiesensitief bent.

Dit kun je verwachten

 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness

 • Salarisniveau - min. Schaal 09 - max. Schaal 09
 • Maandsalaris - min. €3.165,00 - max. €4.440,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Contractduur - 1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week - 32
 • Maximaal aantal uren per week - 36

Je krijgt zo'n driehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan arbeidsbegeleiders, penitentiair inrichtingswerkers en complexbeveiligers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden in diverse regimes: gedetineerden in afwachting van hun strafproces, veroordeelde gedetineerden, gedetineerden die buiten de inrichting werken, en kwetsbare gedetineerden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

Het totale personeelsbestand van PI Dordrecht bestaat voor 38% uit vrouwen en 62% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft? Er zit meer achter werken bij DJI

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

 • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure .
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat?
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl .
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Spreekt werken bij DJI je aan?


Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG?

Functie:plaatsvervangend hoofd arbeid
Startdatum:30-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3165 – 4440
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dienst Justitiële Inrichtingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Sliedrecht
 2. Plaatsvervangend Hoofd Arbeid Dienst Justitiële Inrichtingen 30-01-2024

Bekijk ook andere vacatures