Vacature Kraamverzorgende

Kraamverzorgende in Sliedrecht

De deur achter je dichttrekken en denken: "hier komt het wel goed". Dat is jouw doel als kraamverzorgende bij de Kraamvogel in de regio Sliedrecht. Je ondersteunt gezinnen op medisch, sociaal en huishoudelijk vlak bij de start van een nieuw leven. En of je dat fulltime, parttime of tijdens schooltijd doet? Dat is aan jou.

Dit ga je doen

Met oog voor de gezondheid en veiligheid van moeder en baby help je gezinnen een stukje op weg. Dat doe je door ten eerste basiszorg te bieden waarbij je bijvoorbeeld controles doet op het gebied van vloeien, slaap van moeder en kind, borstvoeding, vochtvasthouding, ontlasting en voeding. Je noteert je observaties en geeft deze door aan de verloskundige. Ook op sociaal vlak sta je voor de gezinnen klaar. Je signaleert kwetsbare situaties, beantwoordt vragen, stimuleert het vertrouwen in eigen kunnen en bevordert hun zelfstandigheid. En je betrekt de partners, broers en zussen. Tot slot bied je ondersteuning met lichte huishoudelijke werkzaamheden zoals afwassen, wassen en stofzuigen.

Wat jouw baan zo bijzonder maakt? Je bent betrokken bij het intieme moment van een nieuw leven. Wanneer je partusdiensten draait, mag je de verloskundige zelfs assisteren bij bevallingen. Dat maakt dat je nóg beter kunt inspelen op de zorg die de gezinnen daarna nodig hebben. De basiszorg is overal hetzelfde, deze vul je aan met zorg op maat. Heeft de moeder bijvoorbeeld behoefte aan geruststelling? Wil het gezin meer weten over het huilgedrag van de baby? Of is er hulp nodig bij het douchen? Je vraagt ernaar, voelt het aan en leeft met het gezin mee.


Dit krijg je van ons

Jij zorgt voor moeders en baby's, wij zorgen voor jou. Dat doen we door ons in te zetten voor jouw werkgeluk met:

 • Een bruto maandsalaris tussen € 1927,- en € 2798,-, afhankelijk van je opleiding
  en ervaring.
 • Een goede balans tussen werk en privé door flexibele contractvormen.
 • Reiskostenvergoeding of (afhankelijk van je werkgebied) een NS-Business Card.
 • Goede pensioenvoorziening en eindejaarsuitkering.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao kraamzorg.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onregelmatigheidstoeslag.
 • Een team van leuke en gezellige collega's.
 • Een betrokken teamcoach die jou kent en ondersteund waar nodig.
 • Volop ruimte om jouw kennis en kansen te vergroten. Lijkt het je bijvoorbeeld leuk om zelf kraamverzorgenden in opleiding te begeleiden? Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Uit deze flexibele contractvormen mag je kiezen

Wij streven ernaar dat jij met plezier naar je werk gaat en snappen als geen ander dat jouw privéleven heel belangrijk is. Daarom heb je bij ons de keuze uit verschillende flexibele contractvormen, zoals:

 • De volledige zorg bij één gezin bieden.
 • Vier tot acht dagen achtereen werken op basis van een vast rooster.
 • Drie of vier uur per dag werken in de ochtend, middag of avond.
 • Een duobaan, waarbij je jouw werkweek met een duo-collega indeelt, hiervoor meld je je samen met een collega aan.
 • Partusassistentie en opstartzorg bieden tijdens avonden en nachten.
 • Werken binnen basisschooltijden (starten in het weekend met langere eerste dagen).

Er zijn veel verschillende contractvormen mogelijk. Deze zouden wij graag met jou bespreken, om te kijken wat je wensen zijn en hoe dat vorm gegeven zou kunnen worden.

Verder:

 • Heb je een mbo-diploma tot kraamverzorgende.
 • Woon je in de omgeving van Sliedrecht.
 • Heb je een rijbewijs B en beschikking tot vervoer.
 • Kun je Nederlands spreken en schrijven.
 • Kun je jouw observaties digitaal verwerken.

Hier ga jij werken

De Kraamvogel is een van de grootste aanbieders van kraamzorg in Noord- en Midden- Nederland. Onze missie? Gezinnen veiligheid, ondersteuning en geruststelling bieden bij de start van een nieuw leven. Dat doen we al sinds 1924. En daar zijn we trots op! Werkgeluk staat bij ons voorop en we hebben allemaal een passie voor ons vak. Dat schept een band. Verder zoeken we continu naar vernieuwing en gaan we met de tijd mee. Zo werken we sinds kort met een digitale omgeving. Onze teams bestaan uit ongeveer twintig kraamverzorgenden onder leiding van een teamcoach. We werken zelfstandig, maar staan voor elkaar klaar. Je leert je collega's snel kennen tijdens laagdrempelige werkoverleggen, teamuitjes en via informatie in de nieuwsbrief. Heb je vragen of wil je iets delen? Dan biedt de WhatsAppgroep van jouw team een uitkomst. Hiermee blijven we van elkaars werk op de hoogte. We overleggen veel, vragen om feedback en staan open voor tips. Zo kunnen we de beste zorg bieden. Benieuwd naar ervaringen van jouw nieuwe collega's?

Wil jij samen met ons gezinnen ondersteunen bij de start van een nieuw leven? Fijn! Solliciteer dan via de oranje button. Meer weten over deze functie? Neem dan contact op met , recruiter.


Telefoonnr. werk

E-mail werk


Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Lees adviezen en ervaringen van onze kraamverzorgenden en andere ouders. Zo blijf je helemaal op de hoogte van wat er bij de Kraamvogel speelt.Functie:kraamverzorgende
Startdatum:25-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:1927 – 2798
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met De Kraamvogel via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Sliedrecht
 2. Kraamverzorgende De Kraamvogel 25-12-2023

Bekijk ook andere vacatures