Vacature Kansen- en risicomanager

Kansen- en risicomanager in Papendrecht

Het realiseren van dijkversterkingen, zoals de Meanderende Maas of de IJsseldijk Zwolle-Olst, het realiseren van Infra projecten zoals de ‘openbaar vervoerterminal Amsterdam Zuid’, de herinrichting van de ‘Thorbeckeweg N516’ in Zaanstad of de verbreding en reconstructie van de A2 tussen knooppunten ‘Het Vonderen – Kerensheide’. Het zijn allemaal geweldige projecten waar wij trots op zijn en waar vanwege de complexiteit genoeg kansen of juist dreigende risico’s bij horen.

Als kansen & risicomanager bij Boskalis kun je het verschil maken door het inzichtelijk maken en beheersen van deze kansen en risico’s. Je doet dit voor complexe projecten met een grote diversiteit aan werkzaamheden en die onder grote tijdsdruk uitgevoerd moeten worden. Bedreigingen op projectdoelstellingen en mogelijkheden om optimalisatie te realiseren: jij zit er bovenop én zorgt ervoor dat anderen dit ook doen. Jij bent zowel in de tender- als de uitvoeringsfase bij een project betrokken. 

Wat je gaat doen als kansen- & risicomanager

 • In de tenderfase samen met het team een inschatting maken van alle kansen en risico’s. Je brengt in kaart wat de impact is van de risico’s in termen van geld, tijd, kwaliteit, omgeving en veiligheid.
 • In de uitvoeringsfase samen met het team de risico’s beheersen.
 • Het organiseren van kansen- en risicosessies in het team en met de opdrachtgevers.
 • Gesprekken voeren met kernteamleden om kansen, risico’s en maatregelen scherper te krijgen. Je kunt goed luisteren en doorvragen om hier een helder beeld bij te krijgen.
 • Actualiseren van het risicodossier.
 • Gevraagd en ongevraagd reageren op risicovraagstukken voor tenders en projecten in de uitvoering.
 • Tenderdocumenten reviewen en een projectsamenvatting opstellen.  

Jij kunt het verschil maken als kansen- & risicomanager als je het volgende meebrengt 

 • Ten minste een hbo diploma in een economische of technische richting.
 • Minimaal een aantal jaar ervaring in een soortgelijke functie als risicomanager.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring in het analyseren van situaties en bedenken van passende oplossingen.
 • Je weet anderen te inspireren en motiveren om deel te nemen aan initiatieven, ideeën en overleggen.
 • Je legt de connectie en gaat de samenwerking actief aan met anderen voor het creëren van draagvlak.  
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal. 

Wat je kunt verwachten ? 

 • Een dynamische werkomgeving: Een baan waarbij je impact kan maken bij een toonaangevend bedrijf en waar je deel uitmaakt van een divers team van experts.  
 • Salaris en meer: Naast een goed salaris ontvang je vakantiegeld, 31 vakantiedagen, een premievrij pensioen, bedrijfsregelingen zoals collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding en een mobiliteitsbudget.  
 • Carrièremogelijkheden: Volop mogelijkheden om persoonlijk en professioneel alles uit je carrière te halen. Daag je zelf uit met (online) trainingen in onze Boskalis Academy.  
 • Boskalis campus: Ervaar de unieke Boskalis vibe op onze locatie in Papendrecht, compleet met restaurants, sportvelden en een kade waar onze schepen aanmeren. We bieden een state-of-the-art auditorium, brainstormruimtes, experience center voor klantvergaderingen en een nieuwe koffieplek waar je kunt afspreken met collega's. 
 • Young Boskalis: Ben jij jonger dan 36? Kom dan bij Young Boskalis! Maandelijkse sociale en sportieve activiteiten, variërend van pubquizzen, yoga, bootcamps en een jaarlijkse zeilbootrace. Ook netwerken en kennis delen zijn een belangrijk onderdeel van Young Boskalis. 

Over Boskalis

Werken bij Boskalis betekent letterlijk een nieuwe horizon creëren op een zo duurzaam mogelijke manier. In een wereld waar bevolkingsgroei, toenemende wereldhandel, vraag naar (nieuwe) energie en klimaatverandering drijvende krachten zijn, dagen we jou uit om je stempel te drukken op complexe infrastructurele en maritieme projecten.     

Over Boskalis Nederland 

Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan, maar wél met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland. Met onze projecten veranderen we de kaart van Nederland en houden we Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar. Bij ons werken elke dag zo’n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van toffe projecten. 

Extra informatie ?

 • Jouw team: 8 kans- en risicomanagers. Het team is onderdeel van het cluster projectbeheersing, met 45 collega’s in totaal.
 • Waar kom je te werken: We werken hybride. In overleg met je manager en je team werk je deels thuis en deels op kantoor/op onze projecten. 
 • Fulltime/ parttime: De functie van kansen- en risicomanager is fulltime of parttime te vervullen (32 tot 40 uur per week).   
 • Procedure: Solliciteren doe je eenvoudig door het online sollicitatieformulier in te vullen. We voeren sollicitatiegesprekken online en op kantoor. Denken we allebei dat we een goede match zijn na deze gesprekken, dan zullen we je een mooie aanbieding doen. Ben jij daar blij mee? Welkom aan boord!?  

Wil je meer weten?

We staan je graag te woord om al je vragen over de functie van kansen- en risicomanager te beantwoorden. Neem contact op Bjorn Ghitti (bjorn.ghitti@boskalis.com) of 06-50199047

Geïnteresseerd? Solliciteer voor kansen & risico manager door jouw gegevens in te vullen en je CV en motivatiebrief te uploaden op onze careers site.

Disclaimer voor recruiters en werving- & selectiebureaus
Wij accepteren geen ongevraagde sollicitaties of cv’s van W&S-bureaus. Acquisitie in de breedste zin van het woord stelt de recruitmentafdeling niet op prijs en dit geldt ook voor andere Boskalis-collega’s en aanverwante bedrijven van Boskalis. Functie:Kansen- en risicomanager
Startdatum:27-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Boskalis via onbekend of 0. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Sliedrecht
 2. Kansen- en risicomanager Boskalis 27-10-2023

Bekijk ook andere vacatures