Vacature Junior Customs Employee

Junior Customs Employee in Papendrecht

Junior Customs Employee

Zet jouw kennis van Douanezaken in bij de in- en uitvoer van onze Caterpillar motoren

Functieomschrijving


Heb jij interesse én kennis van Douanezaken? En zie je het als een mooie uitdaging dit toe te passen bij in- en uitvoer van onze Caterpillar motoren en onderdelen? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Pon Power is dé toonaangevende dealer van Caterpillar in Nederland, een wereldwijd bekend merk op het gebied van industriële machines en motoren. Onze geschiedenis gaat bijna 100 jaar terug, en onze expertise in het leveren van Caterpillar-producten is ongeëvenaard. Van complete maritieme voortstuwingsoplossingen tot microgrid installaties & zonnepanelen, Pon Power heeft een uitgebreid portfolio dat voldoet aan de diverse behoeften van onze klanten in verschillende sectoren. Ons uitgebreide portfolio vraagt om een goed georganiseerd logistiek proces en dit gaat verder dan de grenzen van Nederland of van Europa: Ons werkterrein is internationaal georiënteerd.

Als Junior Customs Employee ben je een onmisbare schakel in ons logistieke proces. Jij voert de werkzaamheden rondom alle Douane-afhandelingen en bijbehorende administratieve taken uit en zorgt ervoor dat dit soepel verloopt. Met andere woorden, dankzij jouw inzet en kennis van Douanezaken, zorg je ervoor dat onze motoren en onderdelen probleemloos bij onze klanten terecht komen.

Om dit goed te laten verlopen heb je verschillende werkzaamheden. Denk hierbij aan het tijdig en juist uitvoeren van de invoerrechten, het verwerken van douane technische (retour)zendingen en het voeren van een passende administratie van het particulier douane-entrepot. Daarnaast beheer je in samenwerking met de Douane Coördinator de toegekende vergunningen. Je volgt hierbij de Douanewetgeving en past dit toe indien nodig en je voert interne controles uit op de huidige Douane procedures.

Verder zullen je werkzaamheden bestaan uit o.a.:

 • Het verwerken van invoeraangiften en uitvoeraangiften in DMS conform wet- en regelgeving;
 • Het maken van Douaneaangiftes conform wet- en regelgeving;
 • Het maken van leveranciersverklaringen en certificaten;
 • Het verwerken van Douane technische (retour)zendingen;
 • In samenwerking met de douanecoördinator wordt er gekeken of wordt voldaan aan de regelmatige controle om te bepalen of Pon Power nog steeds voldoet aan de AEO-eisen.

Profiel


 • Mbo+ of hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur in Douane Declarant of Manager Havenlogistiek;
 • Kennis van de geldende (Douane-) wet- en regelgeving;
 • Je bent gedisciplineerd, kritisch én geïnteresseerd in Douanezaken;
 • Je hebt goede communicatieve en contactuele vaardigheden;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij je?


Je komt te bij een financieel gezond bedrijf wat onderdeel uitmaakt van Pon, één van de grootste en toonaangevende familiebedrijven van Nederland. Onze kernwaarden "Passion to Perform", "Trust to Act", "Care & Act responsibly" en "Make it Fun", bepalen onze identiteit en gelden als basis voor onze onderlinge samenwerking. Daarbij werk je in een uitdagende en verantwoordelijke functie. Dat zien en waarderen wij, waardoor je van ons onderstaande mag verwachten.

 • Een fulltime functie in een inspirerende omgeving.
 • Uitstekend salaris met een jaarlijkse extra inkomensregeling (Prestatie Gerelateerd Inkomen).
 • 40 vrije dagen bij een fulltime dienstverband (27 vakantiedagen en 13 atv-dagen).
 • Een goede Pon pensioenregeling.
 • De mogelijkheid je continu te blijven ontwikkelen via onder andere onze Winter- en Summerlabs, talentraining etc.
 • Een collectieve zorgverzekering bij ONVZ of Zilveren Kruis met een bijdrage van € 20,- bruto per maand.
 • De mogelijkheid mee te doen met de Pon Fit activiteiten. Denk aan bootcamps, fiets- en wielertochten, hardloopevents, golfclinics, hockey en nog veel meer.

Overige informatie


Interesse in deze mooie uitdaging als Junior Customs Employee? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren met jouw cv en motivatie!

Niet geselecteerde kandidaten ontvangen een afwijzing per mail.

We beginnen met een kennismaking, en geven je een duidelijk beeld van de functie-inhoud. Binnen enkele dagen krijg je terugkoppeling. Zijn we allebei enthousiast? Dan plannen we een vervolggesprek.

Per functie wordt bepaald of we een assessment inzetten. Deze kan bestaan uit een persoonlijkheidsvragenlijst, een capaciteitentest en eventueel een business case en wordt uitgevoerd door een extern bureau.

Als beide partijen na afloop het 2e gesprek of assessment (indien van toepassing) nog steeds enthousiast zijn, doen wij je graag een aanbod bestaande uit een passend salaris en onze arbeidsvoorwaarden.

Een eeuw geleden startte Pon met de import van fietsen, auto's en banden. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een multinational met zo'n 13.000 medewerkers in 30 landen. Er is veel veranderd in die tijd. En ook weer niet. Want het pionieren zit nog altijd in ons bloed.


Working passionately, acting responsible, enjoying what we do and trust to act!
Pon wil een van de gezondste bedrijven van Nederland zijn. Hiervoor is enige jaren geleden een ambitieus gezondheidsprogramma gestart: Pon Fit.

Functie:customs employee
Startdatum:17-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Pon Power via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Sliedrecht
 2. Junior Customs Employee Pon Power 17-10-2023

Bekijk ook andere vacatures