Vacature Traineeship Waterbouw

Traineeship Waterbouw in Sliedrecht

Traineeship Waterbouw

BRENG JE CARRIÈRE IN EEN STROOMVERSNELLING, VOLG EEN TRAINEESHIP IN DE WATERBOUW

Samen werken aan droge voeten
Ons land en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast onze prachtige Noordzeekust, vind je in ons landschap onder meer kanalen, sloten, plassen en rivieren. We zijn beroemd om hoe wij leven door en mét al dat water. Dat is even fascinerend als bedreigend, want water is krachtig en soms onvoorspelbaar. De zeespiegel stijgt en wij moeten onszelf en ons landschap daaraan aanpassen. Daar houden wij ons elke dag mee bezig!

Ontdek waar jij je thuis voelt in 1,5 jaar
Je bent (bijna) afgestudeerd en staat te popelen om al jouw opgedane kennis en vaardigheden toe te gaan passen in de praktijk. Maar in welke baan voel jij je als een vis in het water? Tijdens ons traineeship van 1,5 jaar krijg jij de kans om te ontdekken wat bij je past! Je leert ons informele familiebedrijf goed kennen, ontwikkelt je vaardigheden én ontdekt waar en in welke functie jij echt tot je recht komt.

Jouw traineeship is volledig gericht op de start van jouw carrière binnen Van den Herik. Je kan dus zelf aangeven van welke 3 teams je graag een half jaar deel uit wil maken. Je kan daarbij kiezen uit:

 • Project engineering
 • Tender engineering
 • Ontwerp
 • Survey
 • Uitvoering

We laten je niet zwemmen!
Om goed van start te kunnen gaan koppelen we je aan een mentor en buddy. De mentoren zijn de managers van de teams waar de functie wordt uitgeoefend. Met je mentor drink je met regelmaat een bak koffie en dan bespreek je samen waar je tegenaan loopt. Je mentor ondersteunt en adviseert je hierin.

Naast een mentor krijg je ook een buddy. Een collega die dezelfde functie uitoefent maar met meer ervaring. Deze buddy helpt jou wegwijs te maken binnen de organisatie en kan jouw directe vragen beantwoorden. Daarnaast leer je de waterbouw pas écht kennen door deel te nemen aan trainingen, bezoeken te brengen aan diverse projecten en samen te werken met de andere trainees in diverse opdrachten. Samen bepalen we in welke rol je start en bekijken we n.a.v. de voortgangsgesprekken die we ieder kwartaal voeren wat je volgende stap in je ontwikkeling gaat zijn. Na dit traject bezit je een brede basis om vol vertrouwen in het diepe te springen!
Professionele én persoonlijke ontwikkeling
Een goede basis in kennis en soft skills is van essentieel belang om jezelf verder te ontwikkelen. Zo bieden wij jou tijdens je traineeship de mogelijkheid tot het volgen van diverse modules op het gebied van waterbouwtechniek, en meer inhoudelijke cursussen, zoals bijvoorbeeld de contractvorm UAV-GC en systems engineering. Daarnaast hechten we belang aan trainingen die jou persoonlijk verder ontwikkelen, denk aan assertief optreden, daadkrachtig kunnen communiceren of effectief samenwerken binnen projecten.

"De hechte sfeer binnen het familiebedrijf zorgt ervoor dat er altijd de kans is om vragen te stellen en geeft ruimte om zelf dingen uit te zoeken en op te pakken. Voor mij is dit dé manier om de overstap te maken van mijn technische opleiding naar het werk in de praktijk." Anouk van der Ree - Trainee

Hoe werken wij aan droge voeten?

Voorbeelden van projecten waar wij aan werken en waar jij tijdens je traineeship aan kunt bijdragen zijn onder andere: baggerwerken, waterbodem- en oeververdediging, waterbouwkundige kunstwerken, dijkversterkingen, kustsuppleties, waterbouw gerela-teerd onderhoud en opsporing van explosieven. Daarnaast houden we ons ook bezig met werkzaamheden t.b.v. de verbetering van waterretentie, iets wat we vaak kunnen combineren met natuurontwikkeling in bijvoorbeeld uiterwaarden.

Bij ons voel je je als een vis in het water!

Van den Herik is een gezond en ambitieus familiebedrijf dat ruim 75 jaar werkzaam is als allround waterbouwer. Als je bij ons komt werken heb je zo'n 200 collega's die werken in Nederland en West-Europa. Dat maakt dat we groot genoeg zijn om verschil te maken en klein genoeg om wendbaar te zijn.

We zijn een multidisciplinaire onderneming die sterk is in zowel het realiseren van waterbouwkundige projecten als het opsporen van explosieven. Van den Herik is veelzijdig, heeft een sociale en duurzame aanpak én is innovatief.


Wat bieden wij?
Naast een stevig fundame nt voor de rest van je loopbaan door het traineeship van 3 x 6 maanden waarin we samen kijken naar de best passende functie voor jou, krijg je:

 • Voldoende uitdaging en afwisseling in je werk;
 • Je doet veel ervaring op in korte tijd;
 • Goede begeleiding en samenwerking met andere trainees en collega's;
 • Je betekent iets voor het behoud van Nederland, voor mens én natuur;
 • Betrokken en enthousiaste collega's, een informele werksfeer, persoonlijk contact en korte lijnen met collega's, MT en Directie;
 • De vrijheid en ruimte voor eigen initiatief en ideeën;
 • Ontwikkelmogelijkheden, zowel in kennis als persoonlijke skills;
 • En niet onbelangrijk: goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, een mooi startsalaris, een goede pensioenregeling en 40 vrije dagen bij een fulltime dienstverband, alles conform Cao Bouw & Infra

Kom ik in aanmerking?

Heb je interesse in waterbouw, een (bijna) afgeronde relevante opleiding op MBO, HBO of WO niveau, zoals civiele techniek, technische bedrijfskunde, land- en watermanagement, infratechniek, ocean technology, etc., en wil je graag bijdragen aan waterbouwprojecten en meedenken over een duurzame en innovatieve invulling daarvan? Dan zoeken wij jou!

Overtuigd? Start na de zomer!

Dan zien we jouw motivatiebrief en CV graag tegemoet. Hierna maken we graag een afspraak om te bespreken wat wij voor elkaar kunnen betekenen en wat jouw wensen zijn, zodat we samen jouw carrière bij van den Herik verder uit kunnen stippelen. Het nieuwe traineeship start weer in het najaar.Functie:traineeship waterbouw
Startdatum:26-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Van den Herik Beheer via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Sliedrecht
 2. Traineeship Waterbouw Van den Herik Beheer 26-01-2024

Bekijk ook andere vacatures