Vacature SPOED: Senior Communicatieadviseur Bestuurscommunicatie

SPOED: Senior Communicatieadviseur Bestuurscommunicatie in Sliedrecht

Wat ga jij bij ons doen?

Je bent als senior-adviseur ben het eerste aanspreekpunt voor burgemeester en directie. Daarmee heb je onder andere het veiligheid, organisatie ontwikkeling, bedrijfsvoering, dienstverlening en strategische dossier als aandachtsgebieden. Je bent een gesprekspartner op niveau. Hierbij adviseer je het college strategisch op hun (politiek gevoelige) dossiers. Je verzorgt samen met je collega de woordvoering namens het college van B&W en de organisatie. Je adviseert managementteam en de verschillende beleidsadviseurs bij communicatievraagstukken. Je houding en gedrag stralen senioriteit en expertise uit.


Je geeft samen met je communicatiecollega's invulling aan de profilering en positionering van het college en het collegewerkprogramma. Hierbij neem je, samen met jouw collega-adviseurs, verantwoordelijkheid voor het implementeren van de interne en externe communicatiestrategie. Als meewerkend voorman/vrouw neem je regie en heb je als senior een voorbeeldfunctie naar de andere adviseurs binnen het team Communicatie en binnen de gemeentelijke organisatie. Het communicatieteam van Sliedrecht is klein en betrokken. Je bent dus ook in staat zelf uitingen te maken.


Je zorgt voor regie op communicatie in samenwerking met teamleiders, projectleiders en beleidsmedewerkers. Waar nodig adviseer je over het inrichten van participatietrajecten. Je gebruikt de gemeentelijke communicatiemiddelen zoals de website, gemeentepagina en sociale media effectief in je mediastrategie. Naast adviseren op strategisch niveau hou je je bij ons soms ook bezig met adviseren op tactisch en operationeel niveau.


Je bent de ambassadeur van de Servicegemeente Dordrecht binnen de gemeente Sliedrecht. Jij laat de meerwaarde van de afdeling Communicatie zien, 1= 90 tenslotte. Jij schakelt soepel tussen Servicegemeente en Sliedrecht. Jij zet je kennis en expertise ook in voor zaken die afdelingsbreed spelen. Jij bent niet alleen een sparringpartner voor je directe collega's in het team maar ook voor je collega's in de andere teams. Jij gelooft net als ons dat een goede focus en juiste prioriteiten nodig zijn om als Communicatie impact te hebben binnen de gemeente waarvoor jij werkt.Functie:SPOED: Senior Communicatieadviseur Bestuurscommunicatie, Communicatie adviseur
Startdatum:19-01-2024
Ervaring:Starter
Educatielevel:WO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via eljarreau.van.hees@yacht.nl of 06-82632407. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Sliedrecht
  2. SPOED: Senior Communicatieadviseur Bestuurscommunicatie Yacht 19-01-2024

Bekijk ook andere vacatures