Vacature Senior Waterbouwkundig Ontwerper

Senior Waterbouwkundig Ontwerper in Papendrecht

Senior waterbouwkundig ontwerper

Nederland

Wat beloven wij jou?

 • Complexe vraagstukken en projecten
 • Vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Onderdeel van een team

Wat vragen wij van jou?

 • Durf buiten de lijntjes te kleuren
 • Energie en leergierigheid
 • Passie voor je vak

Make your mark

Hoe jij het verschil kunt maken?
Als senior waterbouwkundig ontwerper maak je het verschil door je expertise in het beargumenteren, presenteren en overdragen van ontwerpkeuzes aan collega's, het coachen en begeleiden van ontwerpers/modelleurs, het fungeren als sparringpartner en kennisbron voor de ontwerpleiding, en het bijdragen aan standaardisatie en innovatie van ontwerpprocessen en -oplossingen, waardoor je een waardevolle bijdrage levert aan de totale ontwerpexpertise binnen de ontwerpafdeling van Boskalis Nederland.

Als waterbouwkundig ontwerper raak je gepassioneerd van projecten zoals Meanderende Maas en Dijkversterking Krachtige IJsseldijken. Je vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en om jezelf te blijven uitdagen in jouw vakgebied, zodat je een waardevolle bijdrage kan leveren op projecten en binnen de verschillende specialisaties in het cluster geografisch ontwerp.

Wat je gaat doen als senior waterbouwkundig ontwerper:

 • Je ontwerpt dijken met input vanuit o.a. verschillende (geotechnische) adviseurs en gaat het gesprek aan over mogelijke optimalisaties/ kansen. Je hebt kennis van en ervaring met het ontwerpproces van (middel)grote dijken projecten.
 • Je werkt aan 3D modellen en werkt ze samen met de ontwerpers/modelleurs uit tot het gewenste detail niveau, dynamisch en maakbaar voor uitvoering. Je bespreekt het gemaakte ontwerp met het ontwerpteam/ uitvoeringsteam en legt de gemaakte keuzes vast in de ontwerpnota.
 • Je voert reviews uit en toetst. Tevens ben je het eerste aanspreekpunt voor de ontwerpleider en adviseert de ontwerpleider bij het realiseren van een reële doorlooptijd van het te maken ontwerp.
 • Binnen het ontwerpteam zet jij de lijnen uit richting de (junior) ontwerpers/modelleurs en ziet toe op de vaktechnische kwaliteit (zoals uitvoerbaarheid en volgens de gestelde eisen en input vanuit adviseurs). Samen met de Modelcoördinator draag je zorg voor de inhoudelijke kwaliteit van het ontwerp en de ontwerpmodellen.
 • Je volgt marktontwikkelingen op het gebied van modelleren en waterbouwkundig ontwerp en draagt bij aan kennisdeling binnen het Cluster en hebt hier een actieve rol in.

Wat je meebrengt:

 • Je hebt een afgeronde hbo of wo-opleiding Civiele Techniek.
 • Je hebt minimaal 5-6 jaar relevante werkervaring in soort gelijke (dijk-) projecten als ontwerper/modelleur bij een (middel)grote aannemer of ingenieursbureau.
 • Je hebt uitstekende kennis van modelleer software Civil3D, dit in combinatie met SubAssembly Composer en vergelijkbare 3D ontwerpprogrammatuur.
 • Je hebt ervaring met raakvlakmanagement en system engineering.
 • Je hebt de flexibiliteit om door Nederland te reizen om de verschillende (project)locaties te bezoeken.

Wij bieden

Wat je kunt verwachten:

 • Een dynamische werkomgeving: Een baan waarbij je impact kan maken bij een toonaangevend bedrijf en waar je deel uitmaakt van een divers (internationaal) team van experts.
 • Salaris en meer : Naast salaris ontvang je vakantiegeld, 26 vakantiedagen en een aantal collectieve vrij dagen, een premie vrij pensioen, bedrijfsregelingen zoals collectieve ziektekostenverzekering en een leaseauto.
 • Carrièremogelijkheden : Volop mogelijkheden om persoonlijk en professioneel alles uit je carrière te halen. Daag je zelf uit met (online) trainingen in onze Boskalis Academy.
 • Boskalis campus : Ervaar de unieke Boskalis vibe op onze locatie in Papendrecht, compleet met restaurants, sportvelden en een kade waar onze schepen aanmeren. We bieden een state-of-the-art auditorium, brainstormruimtes, experience center voor klantvergaderingen en een nieuwe koffieplek waar je kunt afspreken met collega's.
 • Young Boskalis: Ben jij jonger dan 36? Kom dan bij Young Boskalis! Maandelijkse sociale en sportieve activiteiten, variërend van pubquizzen, yoga, bootcamps en een jaarlijkse zeilbootrace. Ook netwerken en kennis delen zijn een belangrijk onderdeel van Young Boskalis.

Extra informatie:

 • Jouw team: Cluster Geografisch Ontwerp is onderdeel van de ontwerpafdeling van Boskalis Nederland. Naast dit cluster bestaan de volgende vakgroepen: Vakgroep Ontwerpleiding, Vakgroep Constructie en Vakgroep Technische Installatie. Bij de ontwerpafdeling werken ca. 50 medewerkers, waarvan 15 bij cluster geografisch ontwerp.
 • Waar kom je te werken: Als senior waterbouwkundig ontwerper werk je regelmatig op projectlocatie of op ons kantoor in Papendrecht. Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Fulltime/parttime : Het betreft een aanstelling voor 32 of 40 uur per week.
 • Procedure : Solliciteren doe je eenvoudig door het online sollicitatieformulier in te vullen. We voeren sollicitatiegesprekken online en op kantoor. Denken we allebei dat we een goede match zijn na deze gesprekken, dan zullen we je een mooie aanbieding doen. Ben jij daar blij mee? Welkom aan boord!

Over Boskalis
Werken bij Boskalis betekent letterlijk een nieuwe horizon creëren op een zo duurzaam mogelijke manier. In een wereld waar bevolkingsgroei, toenemende wereldhandel, vraag naar (nieuwe) energie en klimaatverandering drijvende krachten zijn, dagen we jou uit om je stempel te drukken op complexe infrastructurele en maritieme projecten.

Over Boskalis Nederland
Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland. Met onze projecten veranderen we de kaart van Nederland en houden we Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar. Bij ons werken elke dag zo'n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van toffe projecten.

Geïnteresseerd?

We staan je graag te woord om al je vragen over de functie van senior waterbouwkundig ontwerper te beantwoorden. Neem contact op met , Recruitment Boskalis, via .Functie:waterbouwkundig ontwerper
Startdatum:02-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Koninklijke Boskalis Westminster via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Sliedrecht
 2. Senior Waterbouwkundig Ontwerper Koninklijke Boskalis Westminster 02-03-2024

Bekijk ook andere vacatures