Vacature Modelcoördinator

Modelcoördinator in Papendrecht

Modelcoördinator

Papendrecht

Wat beloven wij jou?

 • Werk met impact
 • Vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Opleidingsmogelijkheden

Wat vragen wij van jou?

 • Een ondernemende mindset
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Energie en leergierigheid

Make your mark

Als model coördinator heb je sterke affiniteit met innovatieve 3D ontwerpmethoden en duurzame infrastructurele projecten op land en water. Jij beheert en ontwikkelt de nieuwe model-coördinatie processen. Spreekt dit je aan? Dan is deze vacature iets voor jou!

Als modelcoördinator ben je verantwoordelijk voor de procesmatige kant van het ontwerpen op onze projecten. Je hebt de taak het 3D coördinatiemodel op te stellen en bij te houden. Ook toets en bewaak je de kwaliteit van dit model en de onderliggende aspectmodellen. Dit coördinatiemodel wordt gebruikt om het integrale ontwerp te ondersteunen en middels clash detectie issues overzichtelijk bij te houden. Je bent het centrale aanspreekpunt en hebt daardoor een signalerende en faciliteren taak in de projectorganisatie. Daarnaast draag je verantwoordelijkheid voor het opzetten van een goed ontwerpprotocol voor de start van een ontwerptraject en het inrichten van de ACC omgeving. Zodoende faciliteer je de automatiseringsprocessen gebaseerd op 3D modellen richting planning (4D) en hoeveelhedenbepaling voor prijsvorming (5D).

Naast de modelcoördinatie vind je het interessant om mee te werken aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van data integratie en automatisering die het ontwerpproces verbeteren en vergemakkelijken. Je komt terecht in het dynamische team van het cluster Geografisch Ontwerp met dijk- en wegontwerpers, toolontwikkelaars en site engineers. Ook werk je nauw samen met onze informatiemanagers om het BIM Uitvoeringsplan (BUP) op te stellen op de projecten en werk je gezamenlijk aan het invullen van onze informatiemanagementplannen.

Wat je gaat doen als modelcoördinator:

 • Je coördineert afspraken die staan benoemt in het BIM Uitvoeringsplan of het Project Kwaliteitsplan en houd deze actueel in samenspraak met de informatiemanager.
 • Je bent verantwoordelijk voor het inrichten van het modelmanagementsystem, het opstellen van werkafspraken voor informatielevering en verzorgt de clashdetectie.
 • Je volgt marktontwikkelingen op het gebied van 3D ontwerp en modelcoördinatie en draagt bij aan kennisdeling binnen het Cluster.
 • Je draagt zorg voor actieve afstemming tussen de verschillende disciplines (bruggenbouwer). Samenwerking zit in je DNA.

Wat je meebrengt:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Civiele Techniek.
 • Je hebt minimaal 3 tot 4 jaar relevante werkervaring als Modelcoördinator, BIM Coördinator, of BIM Specialist.
 • Je hebt kennis van modelleer software Civil3D in combinatie met SubAssembly Composer en Navisworks en/of vergelijkbare 3D ontwerpprogrammatuur.
 • Je hebt ervaring met raakvlakmanagement, system engineering.
 • Je hebt de flexibiliteit om door Nederland te reizen om de verschillende (project)locaties te bezoeken.
 • Je hebt sterke communicatieve skills en neemt initiatief.

Wij bieden

Wat je kunt verwachten:

 • Een dynamische werkomgeving: Een baan waarbij je impact kan maken bij een toonaangevend bedrijf en waar je deel uitmaakt van een divers (internationaal) team van experts.
 • Salaris en meer: 26 vakantiedagen, aantal jaarlijks door werkgever vast te stellen collectieve roostervrije dagen en een premie vrij pensioen, bedrijfsregelingen zoals collectieve ziektekostenverzekering en een leaseauto.
 • Carrièremogelijkheden: Volop mogelijkheden om persoonlijk en professioneel alles uit je carrière te halen. Daag je zelf uit met (online) trainingen in onze Boskalis Academy.
 • Boskalis campus: Ervaar de unieke Boskalis vibe op onze locatie in Papendrecht, compleet met restaurants, sportvelden en een kade waar onze schepen aanmeren. We bieden een state-of-the-art auditorium, brainstormruimtes, experience center voor klantvergaderingen en een nieuwe koffieplek waar je kunt afspreken met collega's.
 • Young Boskalis: Ben jij jonger dan 36? Kom dan bij Young Boskalis! Maandelijkse sociale en sportieve activiteiten, variërend van pubquizzen, yoga, bootcamps en een jaarlijkse zeilbootrace. Ook netwerken en kennis delen zijn een belangrijk onderdeel van Young Boskalis.

Extra informatie:

 • Jouw team: Cluster Geografisch Ontwerp is onderdeel van de ontwerpafdeling van Boskalis Nederland. Naast dit cluster bestaan de volgende vakgroepen: Vakgroep Ontwerpleiding, Vakgroep Constructie en Vakgroep Technische Installatie.
 • Bij de ontwerpafdeling werken ca. 50 medewerkers, waarvan 15 bij Cluster Geografisch Ontwerp.
 • Waar kom je te werken: Als modelcoördinator werk je regelmatig op projectlocatie of op ons kantoor in Papendrecht. Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Fulltime/parttime: Het betreft een aanstelling voor 32 of 40 uur per week.
 • Procedure: Solliciteren doe je eenvoudig door het online sollicitatieformulier in te vullen. We voeren sollicitatiegesprekken online en op kantoor. Denken we allebei dat we een goede match zijn na deze gesprekken, dan zullen we je een mooie aanbieding doen. Ben jij daar blij mee? Welkom aan boord!

Over Boskalis

Werken bij Boskalis betekent letterlijk een nieuwe horizon creëren op een zo duurzaam mogelijke manier. In een wereld waar bevolkingsgroei, toenemende wereldhandel, vraag naar (nieuwe) energie en klimaatverandering drijvende krachten zijn, dagen we jou uit om je stempel te drukken op complexe infrastructurele en maritieme projecten.

Over Boskalis Nederland

Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan, maar wél met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland. Met onze projecten veranderen we de kaart van Nederland en houden we Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar. Bij ons werken elke dag zo'n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van toffe projecten.

Meer over Boskalis Nederland en de collega's vind je hier .

Geïnteresseerd?

We staan je graag te woord om al je vragen over de functie van modelcoördinator te beantwoorden. Neem contact op met via of op .Functie:modelcoördinator
Startdatum:03-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Koninklijke Boskalis Westminster via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Sliedrecht
 2. Modelcoördinator Koninklijke Boskalis Westminster 03-02-2024

Bekijk ook andere vacatures