Vacature Ecoloog

Ecoloog in Papendrecht

Ecoloog

Papendrecht

Wat beloven wij jou?

 • Een springplank voor je carière
 • Een afwisselende baan
 • Samen zetten we Nederland op de kaart

Wat vragen wij van jou?

 • Een hart voor duurzaamheid
 • Enthousiasme om een ander het vak te leren
 • Je vindt het leuk om met diverse mensen te werken

Make your mark

Hoe jij het verschil kunt maken?
Jij kan het verschil maken door de natuur en biodiversiteit in projecten op de kaart te zetten!

Boskalis verandert de kaart van Nederland en daar kan jij als ecoloog aan gaan bijdragen! Wil jij werken aan grote infrastructurele projecten zoals Meanderede Maas of de wegverbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide?

Boskalis biedt jou nu dé kans om ecologisch het verschil te maken. Wij zijn op zoek naar een ecoloog die als geen andere weet hoe je natuur en biodiversiteit in projecten de beste plek kan geven. Wij zoeken iemand met sterke overtuigingscapaciteiten die onze tender en projectteams weet te adviseren en in staat is te sturen op ecologisch technisch inhoudelijke en commercieel verantwoorde oplossingen.

Stap in onze laarzen en laat je passie voor natuur en biodiversiteit tot leven komen in onze projecten. Van het creëren van 380 ha nieuwe natuur in de uiterwaarden tot het herstellen van kwetsbare Natura 2000-gebieden zoals de Wieden en tot het inpassen van een nieuwe weg in de bestaande natuurlijke omgeving. Elke dag brengt nieuwe mogelijkheden om iets te bouwen en een blijvende impact te hebben. Doe mee en laat je creativiteit en expertise de natuur vormgeven, terwijl je werkt aan een betere toekomst voor onze planeet.

Onze ambitie? Niet zomaar een aannemer zijn maar een aannemer met oog voor natuur.
Wat je gaat doen als ecoloog :

 • Jij bent de verbindende schakel tussen omgevingsmanagers, ontwerpers, uitvoerders, onderaannemers en opdrachtgevers, om de ecologische kwaliteit in projecten te waarborgen.
 • Met jouw juridische expertise en grondige risicobeoordeling vanuit natuurwetgeving, inclusief doeltreffende beheersmaatregelen, geef je groen licht voor een succesvolle start van ons werk.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het projectteam en weet jouw ideeën overtuigend uit te leggen, waardoor je draagvlak creëert binnen het projectteam en bij de opdrachtgever.
 • Jij ziet mogelijkheden om iets extra's te doen voor de natuur, zonder de projectdoelstellingen, techniek, budget en eisen uit het oog te verliezen.
 • Jij bent de expert die alle ecologische aspecten in een tender of uitvoeringsproject onder zijn hoede heeft. Je zorgt ervoor dat ontheffingen, vergunningen en beheermaatregelen volgens de Wnb op tijd geregeld zijn.

Wat je meebrengt:

 • Jij hebt een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding aangevuld met minimaal 3 jaar ecologische werkervaring bij een (middel)grote aannemer, advies- of ingenieursbureau.
 • Je kent de ins en outs van de Wet natuurbescherming en je komt met oplossingen als er knelpunten zijn.
 • Jij kan goed zelfstandig werken in projecten, binnen het team van ecologen.
 • Je hebt humor, positieve energie, overtuigingskracht, een daadkrachtige houding en een passie voor natuurinclusief bouwen, met een realistische kijk op de wereld.

Wij bieden

Wat kun je verwachten:

 • Een dynamische werkomgeving: Een baan waarbij je impact kan maken bij een toonaangevend bedrijf en waar je deel uitmaakt van een divers (internationaal) team van experts.
 • Salaris en meer: 26 vakantiedagen, 5 ATV dagen en een premie vrij pensioen, bedrijfsregelingen zoals collectieve ziektekostenverzekering en een leaseauto.
 • Carrièremogelijkheden: Volop mogelijkheden om persoonlijk en professioneel alles uit je carrière te halen. Daag je zelf uit met (online) trainingen in onze Boskalis Academy.
 • Boskalis campus: Ervaar de unieke Boskalis vibe op onze locatie in Papendrecht, compleet met restaurants, sportvelden en een kade waar onze schepen aanmeren. We bieden een state-of-the-art auditorium, brainstormruimtes, experience center voor klantvergaderingen en een nieuwe koffieplek waar je kunt afspreken met collega's.
 • Young Boskalis: Ben jij jonger dan 36? Kom dan bij Young Boskalis! Maandelijkse sociale en sportieve activiteiten, variërend van pubquizzen, yoga, bootcamps en een jaarlijkse zeilbootrace. Ook netwerken en kennis delen zijn een belangrijk onderdeel van Young Boskalis.

Extra informatie:

 • Jouw team : binnen Boskalis Nederland onderdeel van het cluster omgeving. Het cluster omgeving bestaat uit een enthousiast team van Omgevingsmanagers, Vergunningenmanagers en Ecologen (25 personen). Wij bedienen de business lines binnen Boskalis en draaien op zowel grote als kleine projecten mee in zowel tender als uitvoeringsfase.
 • Waar kom je te werken : We werken hybride. In overleg met je manager en je team werk je regelmatig in de bouwkeet, deels thuis en deels op kantoor.
 • Fulltime/ parttime : Het betreft een aanstelling van 32-40 uur per week.
 • Procedure : Solliciteren doe je eenvoudig door het online sollicitatieformulier in te vullen en je cv en motivatiebrief te uploaden. Je ontvangt altijd direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Afhankelijk van de functie nodigen we je uit voor twee of meer sollicitatiegesprekken. Als je alle stappen succesvol hebt doorlopen, ontvang je van ons een aanbieding en heten we je van harte welkom bij Boskalis!

Bedrijfsinformatie
Werken bij Boskalis betekent letterlijk een nieuwe horizon creëren op een zo duurzaam mogelijke manier. In een wereld waar bevolkingsgroei, toenemende wereldhandel, vraag naar (nieuwe) energie en klimaatverandering drijvende krachten zijn, dagen we jou uit om je stempel te drukken op complexe infrastructurele en maritieme projecten.

Over Boskalis Nederland
Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan, maar wél met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland. Met onze projecten veranderen we de kaart van Nederland en houden we Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar. Bij ons werken elke dag zo'n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van toffe projecten zoals de grootste laatste wegverbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide.

Geïnteresseerd?

Aanvullende informatie

We staan je graag te woord om al je vragen over de functie van Ecoloog te beantwoorden. Neem contact op met via of bel .Functie:ecoloog
Startdatum:22-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Koninklijke Boskalis Westminster via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Sliedrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de sliedrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Sliedrecht
 2. Ecoloog Koninklijke Boskalis Westminster 22-12-2023

Bekijk ook andere vacatures